Kiitos mielenkiinnostasi tehtävään. Hakuaika on päättynyt emmekä ota vastaan enää uusia hakemuksia.

Me Rogerilla olemme luomassa mitattavaa liiketoimintavaikutusta paremman asiakaskokemuksen, kasvavan liikevaihdon ja tehokkaampien toimintamallien avulla. Uskomme, että 2020-luvulla voittavat organisaatiot erottuvat asiakaskohtaamisissa. Voittavat organisaatiot kykenevät tarjoamaan mutkattoman ja yksilöllisen asiakaskokemuksen. Sellaisen, jossa loppuasiakkaan huulille nousee spontaani hymy, kun asiointi on aidosti vaivatonta ja hänet huomioidaan yksilönä. Haluamme toteuttaa tuota näkemystä myös omassa toiminnassamme, oman henkilöstömme kanssa. Siksi etsimme nyt henkilöstö- ja hallintopäällikköä huolehtimaan arjen hallinnollisista tehtävistä, jotta asiantuntijamme voivat keskittyä siihen missä ovat parhaita!

HR- ja hallintopäälikkö

Tämän roolin vastuualue:
Yhtiön henkilöstöhallinto ja muut hallinnolliset prosessit. Työntekijöiden sujuvan arjen mahdollistavien päivittäisten prosessien pyörittäminen. Päävastuu on huolehtia, että yhtiön henkilöstöön ja muihin sisäisiin prosesseihin liittyvät hallinnolliset tehtävät suoritetaan aikataulussa ja hyvällä laadulla. Lisäksi valitusta henkilöstä riippuen tehtäviin voi kuulua myös yksittäisten prosessien kehittämistä ja työntekijäkokemuksen parantaminen.

Prosesseihin kuuluu mm:

- Henkilöstöluettelon ylläpito ja sisällön kehittäminen
- Rekrytointiprosessin hallinnointi ja kehittäminen
- Koulutus ja kehityssuunnitelmien ylläpito ja kehittäminen
- Tehtävänkuvausten ajantasaisuus ja kehittäminen
- Henkilöstön mittaaminen (performance review etc) – tuki esimiehille aikatauluttamisen ja dokumenttien ylläpidon kautta.
- Lomien ja palkanmaksun koordinointi palkanmaksajan ja kirjanpitäjän suuntaan
- Työsuhde-etujen koordinointi ja kehittäminen
- Henkilöstön informointi säännöllisesti (uutiskirjeet, intra, ohjeistukset, henkilöstötapahtumat jne)
- Henkilöstön viihtyvyyden mittaaminen ja kehittäminen (olemassa olevalla työkalulla)
- Yhtiön tarjoamien fasiliteettien (toimisto, tietokoneet jne) koordinointi yhdessä olemassa olevien kumppanien kanssa (It-tuki, toimiltilakumppanit).
- Yhtiön yleishallinnolliset tehtävät (arkistointi, prosessien ja ohjeistuksien kirjoittaminen ja päivittäminen)
- Muut yhtiön henkilöstön ja kumppaneiden työn edellytyksiä ylläpitävät ja parantavat prosessit
- Koordinointi ulkoistettujen palveluntarjoajien kanssa: palkanlaskija, HR-asiantuntija, kiinteistöhuolto, IT-tuki, operatiivisten järjestelmien toimittajat, työsuhde-etujen toimittajat sekä muiden hallinnollisten palveluiden toimittajat

Tehtävässä onnistuminen vaati hyvää osaamista ja kokemusta seuraavista:
- Toimistotyöskentelyn koordinointi
- HR-asioiden hoitaminen ja koordinointi
- Ohjeistuksien kirjoittaminen ja valvominen
- Työskentely suomen ja englannin kielillä
- Yleisimpien titetokoneohjelmistojen hallinta ja kyky oppia uusia.

Haluamme luoda jokaiselle työntekijälle mahdollisimman hyvän työpaikan. Niinpä hakemuksessa kannattaakin kertoa, mikäli sinulla on edellä mainittujen osa-alueiden lisäksi muuta erityisosaamista, jota toivoisit pääseväsi tehtävässä hyödyntämään. Tehtävässä menestymisen ehdoton edellytys on kyky viestiä monenlaisista asioista ymmärrettävästi sekä suomeksi että englanniksi.

Uskomme, että tehtävässä menestymistä auttavat:
- Aiempi kokemus vastaavista tehtävistä
- Aito innostus ja kiinnostus HR-tehtävistä ja asiantuntijaorganisaation kehittämisestä
- Kyky hallita useita asiakokonaisuuksia yhtä aikaa ja pitää nippua lankoja omissa käsissä
- Persoonallisuus, joka tarttuu toimeen ja vie asioita itsenäisesti eteenpäin

Toivomme, että pääset aloittamaan tehtävässä mahdollisimman pian lomakauden jälkeen. Aikataulusta johtuen käymme hakemuksia jatkuvasti läpi ja teemme päätöksen välittömästi oikean henkilön löydyttyä. Mikäli haluat lisätietoja tehtävästä, onnistuu se näin lomakaudella parhaiten sähköpostitse osoitteen rekry@rogerstudio.fi kautta. Voit myös ottaa yhteyttä 21–22.6. ja tiedustella lisää tehtävästä Tia Sistoselta (tia.sistonen@rogerstudio.fi / 040 1431318). Jätä hakemuksesi linkin kautta mahdollisimman pian ja liitä mukaan palkkatoiveesi.